För idrottsterapeuter och idrottsmassörer

Välkommen till SITF

På gång

Hot Stones

Alla kan lära sig rehabtejpning                
Det är inte svårt men det kräver lite träning. Vår målsättning är att sprida kunskap om rehabtejpning; användningsområde och tejpteknik, till alla som vill kunna hjälpa skadade att få en snabbare rehabilitering. Många ledare och tränare inom olika lagidrotter, massörer, sjukgymnaster, läkare, hälsocoacher, intresserade föräldrar osv. ser uppenbara fördelar med att kunna använda rehabtejp. Genom att göra rehabtejp, och utbildning i hantering av tejpen, tillgänglig för många människor, till låga kostnader, vill vi göra rehabtejpning lika naturligt och lättanvänd som att sätta plåster på såren. Alla kan lära sig, vi visar hur.

Kursinnehåll
Historia
Tejpens egenskaper
Skillnader mot annan idrottstejp
Grunder i anatomi och fysiologi
Smärt- och skadeproblematik i hemmet och på idrottsplanen
Basteknik
Muskelteknik
Ligamentteknik
Mekanisk teknik
Grundläggande praktiskt lärande

Utbildningen
Är på sammanlagt 6 timmar och blandar tejpningar som rör skador i vardagen & idrottsskador. Varje deltagare erhåller kursmaterial, pdf-bok, rakhyvel och 1 rulle tejp (värde 525 kr). Antalet platser är begränsat till minimum 12 eller maximalt 24.

Pris
1100 kr/person inkl. moms.

När:  Sönd 14/3-10
Tid:  kl 09-17
Var: Salong Refräsch Önnered

Vaxutbildning

När:  torsd 17/6 –10
Tid:  kl 09-13 och 14-18
Var: Salong Rosa Huset Kungsten

Dröm dig bort i denna sköna behandling som utförs med aromaoljor och varma lavastenar. Massagen, värmen från stenarna och oljornas dofter ger en total avkoppling och lösgör spända muskler mycket effektivt. Har en lugnande effekt samtidigt som den ger ny kraft och energi.

Utbildningen är en heldag, teori och praktik varvas  men mest praktiskt arbete. Kostnad 3000 kr. Vill du sedan köpa balja och stenar tillkommer detta. SITF sponsrar med 1000 kr.

Vi går igenom hur man vaxar: ben, bikinilinje, armhåla och överläpp.

Utbildningen är en halvdag, teori och praktik varvas  men mest praktiskt arbete. Kostnad 2500 kr. I priset ingår startkit med värmare, 10 vaxkasetter, papper och efterbehandlingsolja. Sitf sponsrar med 400 kr för medlemmar